Over ons

Wij brengen mensen en culturen samen

De Gulden Snede brengt mensen en culturen samen

Mitra en Heidi Muijen zijn initiatiefnemers van de digitale ontmoetingsplek de Gulden Snede. Geïnspireerd door de schoonheid en harmonie van de Gulden Snede in haar talloze natuurlijke en culturele uitingsvormen, willen zij rond dit principe mensen en culturen verbindende publicaties en praktijken initiëren ten behoeve van levenskunst in de kosmopolis.

Over ons

Wij brengen mensen en culturen samen

De Gulden Snede brengt mensen en culturen samen

Mitra en Heidi Muijen zijn initiatiefnemers van de digitale ontmoetingsplek de Gulden Snede. Geïnspireerd door de schoonheid en harmonie van de Gulden Snede in haar talloze natuurlijke en culturele uitingsvormen, willen wij rond dit principe mensen en culturen verbindende publicaties en praktijken initiëren ten behoeve van levenskunst in de kosmopolis.

Op de Gulden Snede komen de Quest for Wisdom Foundation websites samen

Hier worden de beschreven Quests thematisch verbonden op een gedeelde queeste naar het goede leven.

Quest for Wisdom Foundation
Animal Wisdom
Wijsheidsweb
Doneer aan de Quest for Wisdom Foundation

De Gulden Snede Hoofdredactie en de Doe- & Denk Kernkring

Voor het ontwikkelen van de kunstzinnige en interculturele programma’s wordt er jaarlijks een thema gekozen door de Hoofdredactie:

Heidi Muijen

Hoofdredactie

Mitra Muijen

Hoofdredactie

In afstemming met de Doe- & Denk Kernkring, die het programma helpt ontwikkelen in een jaarlijks wisselende samenstelling van Kernkringleden:

Angela Gilds, Giovanni Rizzuto, Gea Smit, Greg Suffanti, Harm-Jaap Hartmans, Johann Gomes, Klaske Rehorst, Louis van Marissing, Maud van Ingen, Mo Visscher, Nivedita Yohana, Nour Kayali, Robin Stemerding.

Met dank aan beeldend kunstenaar Greg Suffanti in het bijzonder, wiens kleurrijke aquarellen sfeer geven aan de webpagina’s.

Over ons

“Als ik zie hoe mensen zich terugtrekken in hun eigen bubbel, denk ik met weemoed aan de jaren 1980 en 1990 hoe er in de danscafé’s van de Randstad een kosmopolitische sfeer en gemeenschapsgevoel heerste. Daar ontmoette ik mensen van allerlei komaf, kleur en culturele achtergrond, jong en oud.”

– Heidi Muijen

Over ons

“Ontmoetingen op basis van de gedeelde liefde voor de dans. Met eenzelfde openheid, passie en plezier hoop ik met wereldburgers van allerlei pluimage rond het Gulden Snede platform een interculturele gemeenschap te vormen!”

– Heidi Muijen

Over ons

“Barokmuziek spreekt met pure emotie, en weet op die manier mensen met elkaar te verbinden. Het zijn de hartverscheurende dissonanten die ons kippenvel bezorgen. Of de lichte, vlugge, pastorale wijsjes, die ons aan een zorgeloos bestaan doen denken. De muziek schept gemeenschap, dwars door landsgrenzen heen.”

– Mitra Muijen

Het Gulden Snede Programma

Het Gulden Snede Programma

In een organisch ritme van de vier seizoenen presenteren wij de vergezichten, reiservaringen en beelden van onze queeste via sociale kanalen en in kunstzinnige media:

  • Elke maand een blog, artikel of een muzische expressie rond het thema.

  • Elk seizoen een nieuwsbrief.

  • Halfjaarlijks een podcast interview met een expert of ervaringsdeskundige over het thema.

  • Jaarlijks een video van het gepresenteerde programma op de ontmoetingsdag via het QFWF-videokanaal, zie het overzicht van video’s.

  • Van elk thema verschijnt een publicatie (downloadbaar Epub) in de Wijsheid Winkel.