Programma

Wijsheidsweb

Wijsheidsweb

Het Wijsheidsweb is zowel een archief als een forum voor culturele uitwisseling ter bevordering van wijsheid tussen culturen, iets waar de huidige tijd om vraagt.

Programma

Wijsheidsweb

Wijsheidsweb

Het Wijsheidsweb is zowel een archief als een forum voor culturele uitwisseling ter bevordering van wijsheid tussen culturen, iets waar de huidige tijd om vraagt.

Het Wijsheidsweb in het kort

Op het Wijsheidsweb worden Wijsheden uit alle windstreken verzameld en via het Rad van interculturele levenskunst op een heel eigen en symbolische manier, gepresenteerd.

Het Wijsheidsweb is in 2017 onder auspiciën van de Stichting Quest for Wisdom Foundation (QFWF) gelanceerd. Doel is interesse voor verschillende culturen en kruisbestuiving tussen wijsheidstradities te bevorderen en daarmee bij te dragen aan een inclusieve samenleving, waar de waarde van het verschil en de schoonheid van het anders zijn centraal staan.

In de visie van de QFWF veronderstelt inclusie een vreedzame cultuur van diversiteit en pluraliteit. Die cultuur groeit uit een historisch bewustzijn en openheid naar de toekomst, door diverse culturele wortels en wijsheidstradities te omarmen. Inclusie gedijt door ontmoeting en ontwikkeling van wijsheid tussen culturen.

Redactionele pagina’s

Bevatten (verdiepende) inleidingen over wijsheidstradities. Ze geven uitleg aan het Rad van interculturele levenskunst met wijsheidswegen uit Oost en West, Noord en Zuid.

De redactionele pagina’s zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

Wijsheden

Op nieuwe maan verschijnt een dozijn z.g. Wijsheden. Deze zijn afkomstig van een groeiend aantal auteurs.

Wijsheden bestaan uit teksten, beeldmateriaal (beeldende kunst, ambachtelijke vormgeving, foto- en filmmateriaal), muziek, … — door experts en autodidacten in het vakgebied en vanuit persoonlijke betrokkenheid tot stand gekomen. Wijsheden brengen zowel beschouwingen aan bij de thema’s en onderwerpen als dat ze deze aanschouwelijk, zichtbaar en hoorbaar, in beleving brengen.

Forum

Het forum biedt een overzicht van activiteiten en actualiteiten, waarin levenskunst en wijsheidstradities, uitwisseling en interactie tussen culturen centraal staan. Ook de Nieuwsbrieven Spinnend web zijn hier te vinden.

Op volle maan, 1e en laatste kwartier zijn actualiteit en regelmaat goed voor een variërend aantal bijdragen.

Achieve Optimal Wellness with Our Expert Coaching

Nulla porttitor accumsan tincidunt. Curabitur arcu erat, accumsan id.

Join me on the journey to unlocking your full potential.

Transform your life and achieve your goals with professional and personalized support.

Het Gulden Snede Programma

Het Gulden Snede Programma

In een organisch ritme van de vier seizoenen presenteren wij de vergezichten, reiservaringen en beelden van onze queeste via sociale kanalen en in kunstzinnige media:

  • Elke maand een blog, artikel of een muzische expressie rond het thema.

  • Elk seizoen een nieuwsbrief.

  • Halfjaarlijks een podcast interview met een expert of ervaringsdeskundige over het thema.

  • Jaarlijks een video van het gepresenteerde programma op de ontmoetingsdag via het QFWF-videokanaal, zie het overzicht van video’s.

  • Van elk thema verschijnt een publicatie (downloadbaar Epub) in de Wijsheid Winkel.